Sesiapa yang baca, tolong nasihatkan ku...

assalamualaikum..emm tak tawu laa nak mula dari mana..
tahun ni jugak, aku ade couple dengan sorang budak ni. sebenarnye, aku couple dengan die pon sebab kesian kan die. die suke aku dari tahun lepas. die tu sedara kawan aku. kawan aku kate die tu comel. aku takkan percaya selagi tak jumpa depan mate. aku couple dengan die tanpa tengok muka die dulu. first time jumpa lebih kurang seminggu kami couple. tanggapan aku time tengok die, ok.. betul lah ape yang mia cakap comel orang nye.. aku pun cube untk terima die. tawu la kan hati aku ni lembut. senang sangat terima perkara yang orang lain akan berfikir banyak kali. aku rase, seminggu gitu aku da boleh terima die. time tu die takde facebook lagi. hampir tiap hari aku call die. kadang2, die yang call aku. even setiap minggu die akan datang kat rumah aku untuk jumpa aku.

aku rasa dihargai sangat. disebabkan aku dengan die selalu bergayut, kakak dan adik die tawu seterusnye ke pengetahuan mak die. last aku jumpa die, mase sehari lepas birthday die, 7 februari... lepas tu die dah tak datang jumpa aku lagi. die kate mak die tak bagi die balik lambat dari sekola lagi. sebab die datang rumah aku, lepas die balik dari sekolah. 

mak die suruh kiteorang putus sebab result die makin teruk dan die kate die sendiri sedih. then kiteorang putus.okay, aku paham die nak ikut cakap mak die. aku cuba untuk jalinkan hubungan balik dengan die tanpa pengetahuan mk die.. 
aku cakap laa aku tak kisah kalau couple tapi tak jumpe. asalkan jangan putus. aku kate lagi, aku boleh pergi rumah sedare die (kawan aku) untuk jumpe dengan die. aku cakap semua tu dalam surat dan paskan kat kawan die.
malam tu die mesej aku, die kate, 
sy tak suka awk sebab awk suke paksa2 orang. kalau sy ckap tak nak sy tak nak lah jangan nak paksa2 saya. saya tarik balik sume kate2 saya. padam je mesej yang saya bagi.awk telah menambah kebencian sy dekat awk kalau awk bagi surat or mesej kat sy. sbb sume surat dan mesej yang awk bagi membuat saya sakit hati
kalau korang yang hati sensitif macam aku ni, ape yang korang rasa kalau orang yang korang paling sayang cakap mcam tu? mesti sakit kan hati

lepas die hantar mesej tu, aku tak reply sbb tak de kedit. lagipun kalau aku reply mesej die, maki die benci kat aku kan?

Boleh tak korang cakap, nape die cakap mcm tu dekat aku? padahal at the first time, die yang nak sangat dekat aku. ble aku dah sayang kat die, die buang aku pulak
 lepas die hantar mesej tu, aku langsung tak contact die. lepas sebulan lebih, aku terkejut gile sbb die call aku. aku tanye nape call. die cakap die akan sentiasa tunggu aku.. aku dah tak tawu nak cakap ape sbb aku memang still ade hati lagi dengan die. aku tanye balik yeke? die cakap tak lah. ble dah berbual lame sikit, aku tanye die balik. betul ke pe yang die cakap tadie. dei kat ha'ah. then die terus off.. aku tak tawu laa..
sampai sekarang, ade jugak laa die call aku. kadang2 cakap 'kau aku' denga aku. aku terasa jugak laa dekat hati ni. pastu, baru2 nie die ade buat facebook. die add aku. ble die call aku untuk online, aku online. tapi die pulak tak onine. merasap aku satu badan. sampai tengah malam aku tunggu die

then, esok die soh online lago. okay aku boleh bersabar dan aku online bile aku nampak die online, aku chat dengna die. tapi die tak reply aku cakap laa
"woi"
pastu die balas 
"ape kaw"
"ape2. kate soh online.. off lah macam ni"
"off lah"
die suruh aku OFF?? aku acah aje.. aku tak off tapi die yang off..
aku dah tak puas ahti, aku tanye die yang aku atk puas hati dari kiteorang putus. punye laa panjang aku taip tapi nak tawu die balas pe?

relaks laa.. kate membe
membe kelapa otak kaw. kalau kaw membe aku, kaw takkan wat aku camni. 
pastu aku ungkit pasal haziq. walaupun haziq tu ex aku, tapi die still layan aku cam biasa.. aku tawu die pantang aku cakap pasal haziq... tak tawu laa die reply aku nanti.. aku baru aje mesej die

pastu, aku bukak profile die
nak nagis aku sebab nampak status di in relationship with nur maryana idris. betina mane aku tak tawu.aku tak paham laa dengan die nie.ke aku tak paham tentang perasaan laki? kepada insan yang bernama lelaki, tolong berikan nasihat..

aku selalu ingat ustaz cakap, jodoh kite dah allah tentu kan sejak kite berumur 4 bulan dalam kandungan ibu. tapi kadang2 aku terlupa jugak..
bile teringat kan tu, aku tenang sikit... aku rase, dalam keadaan cmni, aku kena dekatkan lagi diri dengan allah.. aku dah laa hamba yang ingkar perintah allah.. 

wa'laikumusalam.. =_="

6 person read and comment:

tyra-ssi said...

at the beginning , tira rasa dy putus sebab dy ikut cakap mak dy and dy saket kan hati ika coz dy takut dengan perpisahan yang ika akan buat ke dy . so , dy buat kat ika dulu . atau mungkin dy nak ika tinggal kan dy dengan sakitkan hati ika . tapi bila dy buat macam bawah tu kat ika , tira rasa dy ni memang dah mereng . kenapalah bagi alasan mak dy tak kasi ika couple dengan dy bagai . itu membuktikan yang dy tu memang sengal punya budak . jenis mainkan perasaan orang ja . ika tak payah pk sangat pasal ni . jodoh tu memang ada . nti dy datang jugak . tak payah cari . jangan kita cari dy , biar dy cari kita . mesti jumpa punya . insyaallah :)

*sorry klau TERkutuk lebih or komen ini tak boleh pakai :)

fazreen azreen said...

sabar je laa..nk wk cmne lg....,:)
Allah dh tunjukkn kt awk yg die x sesuai ngan awk...
akn ad llaki laen yg lbey beruntung dpt awk...:)

Ika ィカ said...

thanks tyra n mr. aril.. ika akan sentiasa ingat kate2 korang.. ~_~

Ika ィカ said...

@ fazreen azreen insyallah. tapi sy ni merendh dri sangat.

iezaa said...

biasa lah tu, normal. life must go on, perjalanan hidup korang still jauh kan. ieza pun pernah je rasa apa yg awak rase. jadikan perkara yang lepas sbagai kekuatan awk. who knows, awk dapat boy yg lagi jauh beribu-ribu tan metrik baik drpd dia.mule-2 je tu, lame-2 nt okey lah tu. okey ? cheer dan senyum kambing sikit , har hahaha. maaf lah kalau nasihat ini tidak membantu. hope awk tersenyum :))

Ika ィカ said...

@iezaa thanks.. hope dapat senyum selalu..hehe