Untuk si jejaka


 Entry ni Ika amek dari Niezmo..
NANTI DULU!! Ika da mintak izin ea.. 
dan Ika rase entry nie menarik..ok kita mulakan 

ehemm ehemm entri cinta kali ini. HAHA. okay okay. you all jejaka kacak sekalian, pernah tak time hang out ngan girls kan. pernah you all perasan tak si gadis itu ketawa bilaa anda buat lawak even tak lawak mana punn. tak punn dia maen maen rambut dia yg lawa gituu. atauu you all nampak glitters dalam mata dia bilaa dia tengok you all ? haha, merapu aku. si gadis itu tertarik kt you all ke sebaliknyaa ? okay take a look the signs below yeeaahh. :)

  1. si gadis risau dengan penampilannya
    ini bermaksud bukan risau mcm mana. okay you all punn yg dah berpunya mesti laa nk touch up lawa lawa hensem hensem bilaa nk jumpa dgn GF/BF korg right ? yess, si gadis ini jugaa begitu. kalau time you all keluar dgn dia, dan tetiba dia mntak excuse nk pegi toilet, kebiasaannya dia nk perbetul make up dia yg comot tadi, baju dia takut takut terselak mana mana kaa, oppps. HAHA. tak adalah. dia nk kemaskan diri dia laa. sebab tak nak nmpak buruk depan you all je. klu dia benar benar tertarik dengan ada, dia akan cukup risau dengan penampilannya bila bersama anda. :)
  2. si gadis bertanya tentang keluarga you all
    bilaa si gadis tertarik dengan you all, dia bukan jaa nk tauu pasal diri you all jaa. dia nk jugakk tauu mcm mana family you all. nk tauu latar belakang you all. tolong jangan tipu pasal latar belakang you all. sebab dia si gadis tauu benda betul. xke rasa terkilan si gadis itu ? korg jugakk yg susah kan. dia juga akan tertanya tanya macam mana life dia dgn you all nnti. bagi si gadis, keluarga you all dapat mengungkapkan ttg keperibadian you all. klu you all rapat dengan keluarga you all, bagi si gadis, you all amat ambil berat dan inginkan keluarga seperti keluarga you all. tetapi jika si gadis tidak tertarik dengan you all, dia takkan tanya punn pasal keluarga you all sebab dia tak kisah langsung.
  3. si gadis memberi perhatian
    okay begini. tak kira laa kan betapa busynya si gadis tuu, busy dengan kerja apa laa itu laa di tetap akan kasi perhatian kt you all. even you all macam ambik mudah je hal ini tapi benda mudah nie yg you all selalu rugi. betul takk ? bilaa si gadis benar benar tertarik kt you all, dia akan beri perhatian setiap perkataan yg keluar dari mulut you all. means, dia tak kisah apa punn selain diri you all tahu ! haa, tuu dia tertarik sangat kt you all tauu. rugi klu you all tak kasi reactions. haaa. bukan senang gadis gadis nk bagi perhatian kt you all. something like, i care about you if i like you, and if i dont like you then i wont pretend it.
  4. si gadis mudah sensitif
    si gadis akan mudah terasa jikaa you all buat dia tersinggung atau kecik ati. hati hati mungkin you all anggap biasa je, tapi actually benda ni, klu tak diberi perhatian boleh melarat. macam mana ? haa, mauu ke gadis kesukaan you all tuu lari pergi kt org laen ? tak kan ? so, jadi kasi dia tersinggung. dan si gadis juga amat senang terasa, i mean mcm nie, you all saja suka suka nk cari tarikh nk pergi dating ke apa kaa. tapi si gadis take it seriously. haa, terasa mcm tuu laa. macam terasa syok gituu. haha. okay okay, tapi kalau dia tak tertarik kt you all, dia biar jaa you all syok sendiri cari tarikh date ke kawen ke. haaa, apa hal bro ?
  5. dating lebih lama dari apa yg you all expected
    klu si gadis tak minat dengan you all, dia mesti akan skip skip benda benda simple, mcm nk pergi minum minum ke. sebab dia nk balik cepat cepat. dia enjoy dengan you all, cumaa dia harap lepas nie dia tak jumpa you all dah. ouch. tetapi sebaliknya. jika si gadis sukaa you all, dia mesti akan buat something yg boleh buat you all hang out dengan dia lebih lama. contoh laa kan, you all tengah minum petang dengan dia, and then dia ckp kejap lagi nk dinner skali dengan you all. means dia nk dok lama lagi dengan you all yg dah kasi cair hati dia. ahaa. klu boleh sampai ke besok dia nk dok dengan you all. haha.
now you all dah tauu kan macam mana signs bilaa ada someone tertarik kt you all. okay then, ni jaa aku mampu share. psst, klu ada tips lagi kasi tauu laa. good luck boys !

p/s : now im yours. :)

2 person read and comment:

cik mieza said...

btol 2 btol..haha..cm sume kena jew ^^

Ika said...

hehe memang pon..